Thee

Bij Le Melangeur kunt u kiezen uit een veelzijdig en groot thee assortiment. In onze thee speciaalzaak hebben we ruim 120 soorten thee voor je klaarstaan, zowel losse thee als in theezakje. Naast witte thee, groene thee en zwarte thee hebben we ook rooibos-, fruit- en kruidenthee. Het lijkt een makkelijke dagelijkse handeling, maar het is eigenlijk een ware kunst en voor sommigen zelfs een ritueel. Ben je op zoek naar een leuk thee cadeau om een ander mee te verrassen? Ook hiervoor hebben wij alles in huis.

Elke maand krijgen we een nieuwe soort thee geleverd. Onze voorraad blijft dus zeer divers!

Verschillende soorten thee 

Zoals u hierboven kon lezen heeft Le Melangeur 120 verschillende soorten thee, zoals groene-, zwarte-,witte-, rooibos-, fruit- en kruidenthee. Wat houden deze verschillende thee precies in:

Groene thee: deze thee wordt niet geoxideerd maar worden de bladeren gestoomd of gebakken. Hierdoor behouden de bladeren hun groene kleur. 

Zwarte thee: deze thee is volledig geoxideerd, er komt zoveel zuurstof bij de bladeren dat het volledig bruin/zwart wordt. 

Witte thee: deze thee bestaat uit de eerste knoppen die aan een theestruik groeit en wordt daardoor maar één keer per jaar geplukt. Dit maakt de thee kostbaar. 

Fruit- en kruidenthee: mag officieel niet als thee genoemd en zoals de naam al aan geeft bestaat de thee uit alleen kruiden of fruit. 

Rooibos thee: deze thee is officieel geen thee. De bladeren komen niet van een theestruik maar van een plant uit de vlinderbloemfamilie. De thee van rooibos wordt dan ook gezien als een kruidenthee en bevat geen cafeïne en bijna geen tannine. 

Vaak is er een combinatie van verschillende thee soorten. Wilt u meer weten over de verschillende soorten thee of wilt u een thee ruiken en proeven. Kom dan naar onze winkel Le Melangeur in Geldermalsen voor een uitgebreid advies.

Menu